Ett videomöte är ett videomöte – eller?

Ruschen och det växande intresset för videomöten fortsätter i rask takt.

Glädjande nog för en nörd som mig börjar fler och fler inse att det ÄR kvalitetsskillnad i de olika mötestjänsterna.

Det är inte bara utbudet av funktioner som räcka upp handen, polls, chatt etc som skiljer mötestjänsterna åt det är också den faktiska bildkvalitén. Användare som börjat nyttja gratis videomötestjänster eller samarbetsverktyg från sin PC ser och förundras över skillnaden när jag bjuder in dem till ett möte i en premium B2B videomötestjänst och ansluter från ett dedikerat videokonferens system.

Jag har de senaste veckorna fått kommentarer som: ”Oj, vilken bra uppkoppling vi fick i dag” / ”Sänder du från er studio i dag?”/ ”Det här var den bästa videomötestjänst jag varit i”.  Som om att det vore tur hur bra kvalitet man får. Tur lönar sig sällan att förlita sig på och inte heller i detta fall.

Allt för många har fått vänja sig med det som andra har bestämt är ”good enough” för deras företag. Eller nöjt sig med att använda det ”alla andra använder”.

Den kvaliteten som inte var god nog för att slopa IRL möten innan COVID19 –är den kvaliteten många finner som enda utvägen i dag. Hur blir det då när nu videomöten har kommit för att stanna?

Är du tvungen att acceptera suddiga ansikten och otydliga konturer?

Lyckligtvis är så inte fallet! Det finns högkvalitativa videotjänster byggda för bästa möjliga VIDEO-upplevelse. Full HD kvalitet när man ringer punkt-punkt eller i HD kvalitet i gruppsamtal ger känslan av att sitta på varsin sida av bordet. En videotjänst som är bandbredd- och enhetseffektiv vilket gör att du klarar dig på mindre bandbredd och den enhet du använder för dina videomöten när du ansluter hemifrån/bortifrån inte blir överhettad. Smart AI teknologi som gör att mötestjänsten anpassar layouten på mötet i din skärm så att du får bästa möjliga översikt av dina mötesdeltagare.

Dessutom med branschens högsta säkerhetskrav och plattformsoberoende.

Kombinerar du detta med personlig och/eller gemensam videokonferensteknik dedikerad för videomöten och undviker att boka back2back möten så kan din ”Zoom-fatigue” förhoppningsvis botas!

Vill du höra mer? Låt oss boka ett möte så du får uppleva att ”seeing is believing”!

 

Hör av dig till mig eller någon av mina videokompisar så ses vi!

Mötesdjungelguiden Annie, annie.petersson@informationsteknik.se, 040 614 26 74,
https://www.linkedin.com/in/anniepetersson/

Kvalitetskungen Fredrik, fredrik.goliats@informationsteknik.se, 08 446 63 91,
https://www.linkedin.com/in/goliats/

Mötesrumsgurun Marcus, marcus.boij@informationsteknik.se,
https://www.linkedin.com/in/marcus-boij-15782713/

 

Följ oss gärna på https://www.linkedin.com/company/informationsteknik/

och/eller läs mer om oss på https://www.informationsteknik.se/