Sommaren 2018 gav Choice oss på Informationsteknik uppdraget och helhetsansvaret att leverera all AV-utrustning på Petter A Stordalens nya Quality Hotel ”The Mill” i centrala Malmö. Ett uppdrag som skulle stå klart vid årsskiftet 2018/2019 i samband med de omfattande renoveringar hotellet genomgick i övrigt.   

I uppdraget ingick att förse både konferensavdelningens 10 mötesrum och hörsal, cocktailbar samt gym med en teknisk plattform.

Det stod tidigt klart att uppdraget hade några utmanande och specifika krav på leverans.

  • Möjlighet att visa presentationer/bildvisning trots att samtliga konferensrum
    (10 mötesrum och hörsal) alla har en mycket låg takhöjd.
  • Enkla lösningar som liknar de vi tidigare tagit fram till systerhotellet Views konferensrum. Personalen skulle kunna känna igen sig och ha möjlighet att sköta konferensrummen på de båda hotellen på liknande sätt.
  • Tekniken skulle matcha den färgrika inredningen.

Takhöjden omöjliggjorde den traditionella projektorlösningen och istället monterades skärmar anpassade till rummens storlek upp.

För att förenkla för hotellpersonalen sattes Crestrons styrsystem för AVstyrning och belysning in. Samma handhavande som på systerhotellet vilket gjort personalen trygg i deras arbete mot kunden.

Det sista av kraven var av en mer utmanade karaktär och krävde vår ansvariga säljare Gustav Rue´s professionella handpåläggning. Så här säger Gustav;

“När vi fick frågan om att hitta en helhetslösning av mycket hög kvalitet framkom det relativt tidigt att det skulle bli avgörande hur tekniken kunde färganpassas för att matcha inredningen. Just att kunna gå mellan rummen och kunna variera av oss speciallackerade Genelec modeller från 4000-serien utifrån behov var en stor fördel då känslan blev helt sömlös.”.

Utöver ovan valde man också att med hjälp av arkitekten färgmatcha glasskrivartavlorna som levererades av Lintex.

För mer information kontakta gärna:

Gustav Rue, Informationsteknik Scandinavia AB
gustav.rue@informationsteknik.se