Det digitala klassrummet – på riktigt!

Vi kan antingen installera en klassrumsstudio om alla elever är på distans eller en hybrid lösning, där vissa är på plats fysiskt och andra på distans. Tack vare flera skärmar, beroende på hur stort klassrum man vill bygga får läraren en klar och tydlig bild av sina elever. Läraren kan röra sig fritt i rummet och behålla kontakten med sina elever tack vare en eller fler kameror.

Hen kan lätt välja vad eleverna skall titta på genom att ”pusha” bilden på sig själv, whiteboarden, presentationen eller frågor.

Fredrik Goliats har för ett par månader sedan börjat att arbeta på Informationsteknik igen efter ett par års frånvaro som konsult och som anställd hos Skanska. Där har han framförallt arbetat med videokonferensteknik och mötesrum.

Fredrik säger att han blev ”eld och lågor” när han fick se weConnect första gången.  

Lösningen knyter samman pedagogen, eleverna och tekniken på ett nytt och snyggt sätt. Som pedagog behöver du inte längre bli låst framför datorn för att hålla en distanskurs utan du kan leva ut framför eleverna som man vanligtvis alltid har gjort. Det känns jättespännande att få börja att arbeta med Informationsteknik igen och speciellt med så spännande teknik som weConnect, säger Fredrik Goliats.

weConnect är en skalbar lösning och du kan t.ex. starta med en skärm som hanterar sex elever, sedan adderar man den tekniken man vill ha runt omkring som antalet kameror och vad för redskap du behöver i det digitala klassrummet. Ljus och ljud är viktigt, så att elever får en bra upplevelse framför sina datorer. Eleverna ansluter sig mot klassrummet med en modern webbläsare och använder sin kamera, mikrofon och högtalare i sina datorer för att medverka i klassrummet.

Pedagogiska funktioner:
– Elever kan räcka upp en virtuell hand
– Dela in elvever i grupper
– Teknik för snabba ja/nej frågor
– Teknik för öppna frågor
– Digital whiteboard 

Möjligheterna är många med weConnect, kontakta gärna oss på Informationsteknik för att få en demonstration i vårt virtuella kursrum i Stockholm. 

 

Fredrik Goliats, Informationsteknik Scandinavia AB,  08- 446 63 91

Kontakta gärna mig för mer information 

 

Behöver du en lösning för mindre videorum för 2-8 personer. Läs om våra  paketlösningar!