Hotellet där rockstjärnor behandlas som vanliga gäster och vanliga gäster behandlas som rockstjärnor.

I november 2019 fick vi förtroendet att hjälpa Choice Hotels med deras nya lyxhotell i Köpenhamn.
Hotellet, eller Villa Copenhagen som det heter, ligger granne med Centralen och Tivoli och är på så sätt lättillgängligt för alla vilket också var ursprungstanken från Choice Hotels sida.

Vi bad vår ansvarige säljare, Allan Søgaard, berätta om projektet och vår leverans.

”Vi har hjälpt Choice med att utrusta Villa Copenhagen med AV utrustning i många olika delar av huset, bland annat magiska Court Yard, unika Wine bar och PlayRoom, lyxiga Shamballah Jewel Suite, Board Room, (Danska postens gamla styrelserum) samt flertalet mötesrum och fantastiska Square (som nog kan betraktas som Nordens häftigaste eventyta, med oanade möjligheter)," säger Allan.

När man kommer in i hotellet möts man av magiska ”Court Yard” som bjuder på en fantastisk atmosfär. Denna lokal är akustiskt väldigt utmanande, och vi valde att installera högtalare med styrbara beams för att verkligen kunna optimera ljudet och minimera efterklangen.
Kravet var att ljudet skulle kunna fungera som bakgrundsljud, men även kunna fylla hela rummet när DJ:s och liveartister ska underhålla gästerna i Court Yard.

 

I anslutning till Court Yard ligger Wine bar, PlayRoom och restaurang Kontrast.
I dessa, och i övriga, utrymmen på hotellet har vi levererat ett system för bakgrundsmusik. Systemet körs över Dante och styrs via touchpaneler i varje rum, men kan även styras centralt.
I PlayRoom finns det också konferensmöjligheter med en 98” och en 75” skärm placerade snyggt bakom inredning så de inte syns när de inte används. Systemen används för t ex pressträffar med mera.

Några trappor upp finns Board Room och hotellets största suite, Shamballah Jewel Suite.

 

I Board Room möts man av en mäktig takhöjd, med otroligt vackra inredningsdetaljer. Ett stylat rum med höga krav på installationen av ljud och bild för att passa in rummets i miljö och design.

Det var inte någon enkel uppgift, men nu hänger det en 98” skärm på platsen över eldstaden, vilket passar perfekt och smälter in bra mot med den handmålade tapeten.
Runt om i rummet finns det Bang och Olufsen högtalare i bronzfärg med mörk ek på fronten och även här finns det touchpanel för styrning av ljud och bild.

 

I Jewel Suite har vi installerat mötesskärmen framför det snygga ståbordet, en stor Bang och Olufsen TV med inbyggt ljudsystem i vardagsrummet och högtalare i kök och badrum.

 

Tar man hissen hela vägen ner, så kommer man till Square – Nordens kanske häftigaste konferens-/eventlokal.
Med sina ca. 1200m2 finns det plats för nästan vilket event som helst. Granitväggarna och ett fantastiskt trätak ger en imponerande miljö.

Våra lösningar i Square har innefattat:

• 5st stora LED skärmar
• Ljudsystem för både tal och musik
• Uppkoppling via AV över IP
• Digitala, krypterade mikrofoner för att kunna erbjuda toppkvalitet och säkerhet
• Styrsystem för ljus, ljud och bild via touchpaneler

Allan fortsätter,
” Själva installationen har gått över all förväntat med tanke på hur världsbilden helt plötsligt förändrades i mars 2020. Självklart har vi stött på hinder och utmaningar, men sådant finns alltid på ett så här stort projekt. Vi har hela tiden haft väldigt nära kontakt med både beställare och teamet från Choice på plats, vilket har skapat bra förutsättningar för att lyckas.
Vi hoppas att det framgår av bilderna hur fint det är och att ni besöker Villa Copenhagen nästa gång ni är i Köpenhamn och har vägarna förbi.”

Gå gärna in i 3D modellen för att få en överblick, klicka här!

 

Vill ni veta mer kontakta gärna Allan på Informationsteknik

Allan Søgaard Informationsteknik Scandinavia AB
allan.sogaard@informationstenik.se , +46 40 614 26 61