hero
19 NOVEMBER, 2021

Digital signage: nyttjar du all funktionalitet?

Kommer du ihåg den tidiga hypen kring digital signage? Hur upprymda informationschefer någon gång strax innan millennieskiftet, med darr på rösten, publicerade sin senaste powerpoint på en lågupplöst skärm i cafeterian? Fräsiga clip art-figurer och bildövergångar med persienn-effekter stod som spön i backen.

Om du gör det finns risken att din relation till digital signage är, ska vi säga, ”komplicerad”.


The good?

Det har hänt en hel del sen dess.
The bad?

Många lider fortfarande av posttraumatisk stress.

The ugly?

Äsch, det finns nog inget särskilt ont med digital signage. För det är ju inte systemen som dödar kommunikationen, det är människorna bakom. Right?

Okej. Som Sarah Dawn Finer säger; Moving on.

Precis som att webbsidor har slutat vara ”visitkort på internet” så har digital signage slutat vara ”powerpoints på en TV”.

Digital signage har helt enkelt gått från att vara en passiv informationskanal, till ett digitalt och modernt kommunikationsverktyg.

Dagens lösningar är laddade med smart funktionalitet och interaktion som gör dem både attraktiva för mottagaren och enkla att använda.

Nedan lyfter vi några spännande användningsområden.

Nå ut till hela organisationen, snabbt.

Dagens digital signage-system lämpar sig väl för att snabbt sprida notiser och uppdateringar, både på distans och på arbetsplatsen. Med ett integrerat system når du ut brett, även om dina medarbetare inte har tillgång till sin mejl eller intranätet.

Underlätta internkommunikationen

I dagens system kan du kommunicera alltifrån företagets viktiga KPI:er, personalinformation, aktuella kundbesök, försäljningsdata eller säkerhetsnotiser. Och mycket mer såklart. Ett modernt digital signage-system ger dig ett kraftfullt verktyg för en visuellt sammanhållen och attraktiv internkommunikation.

Skicka ut frågor, enkäter och snabbavstämningar i organisationen

Först kom Ipaden, som ingen riktigt förstod vad den skulle användas till. Sen började vi förstå. Sen började vi nypa, swipa och peka. Idag är touch-skärmar överallt. Men utnyttjar du potentialen idag?

Med pekskärmar i entréer, mötesrum, fikarum, receptioner och gemensamma ytor kan ni skapa alltifrån medarbetarundersökningar och enkäter till kul, interaktiva upplevelser för besökare i era lounger eller väntrum. Varför inte lägga till en fråga i ert passagesystem i samband med att era besökare skriver in sig?

Skapa personliga upplevelser

Med digital signage skapar du enkelt unika och skräddarsydda upplevelser för alltifrån besökare i receptionen till kontors- och mötesrum. Klä väggar med skärmar och skapa rörliga bilder, budskap och visuella upplevelser som anpassas för olika mottagare beroende på var de befinner sig.

Peppa - överallt!

Vore det inte kul om alla era medarbetare fick ett riktigt peppig start på måndag morgon? Med rätt teknisk lösning skickar du enkelt ut en peppig måndagsvideo, en inbjudan till fredags-AW eller firar säljarnas triumfer simultant, på alla skärmar, i alla lokaler.

Ett extra verktyg vid utrymning

De flesta av dagens utrymningssystem bygger på ljudsignaler i kombination med uppmärkning och fysisk skyltning. Gjort på rätt sätt kan din digitala skyltning enkelt tas över av utrymningssystemet vid en utrymningssituation och guida människor i rätt riktning. Digital signage ska dock ses som ett komplement till övrig utrymningsplanering och ska alltid hanteras av kvalificerade fackpersoner.

Skapa en attraktiv och modern arbetsplats

Med intåget av distansarbete och hybrida arbetssätt pratar många om hur man ska göra kontoret attraktivt – och vilken roll kontoret får i framtiden. Skärmar och interaktiva system kan både lyfta designen och erbjuda smarta verktyg för samarbete och hybrida möten.

GDPR-säkra alla data

Med integrerade system, som dessutom samlar in information, är det viktigt att ditt system kan ta hand om personuppgifter på ett sätt som säkerställer integriteten. Så försäkra dig om att det system du använder har möjlighet att sköta detta på ett sätt som är kompatibelt med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Och det bästa?

Oavsett hur många olika skärmar och tillämpningar du väljer, kontrollerar du allt från samma ställe. Det gör att du snabbt och enkelt kan kommunicera, med hela organisationen.

Och du?
Powerpoints funkar såklart fortfarande, så länge man skippar persienneffekterna!