hero
13 JANUARY, 2020

Informationsteknik förvärvar Visuell Design

Informationsteknik förvärvar Visuell Design – ”De bästa i branschen ska jobba med oss”

En av Sveriges ledande leverantörer av anpassade paketlösningar inom ljud-, ljus- och bildteknik, Informationsteknik, förvärvar Visuell Design, specialiserade inom programmering, installation, service & support.


”Affären ligger helt i linje med den resa vi gör nu för att gå i bräschen och bli branschens thought leader. Vi vill att de bästa i branschen ska jobba med oss. Detta innebär att vi nu blir över 60 kompetenta specialister som kan operera både på hemmaplan och globalt”, berättar Patrik Camp, Vd på Informationsteknik.

Just den globala faktorn är en styrka hos Informationsteknik. ”De ingår i PSNI, en global branschorganisation som finns i 44 länder. För även om vi har vår bas i Sandviken så har vi flera pågående internationella uppdrag. Dessutom är Informationsteknik väldigt erfarna, otroligt kompetenta och har ordning och reda”. Tillgången till deras kompetens gör att vi också kan resursoptimera i vårt eget närområde på ett helt annat sätt än tidigare” förklarar Lars Hammarlund Vd på Visuell Design.

För båda företagen kommer samgåendet innebära många fördelar. Den geografiska täckningen har redan innefattat södra Sverige med kontor i Malmö och via Stockholmskontoret har man säkrat hela Mälardalen. Nu med kontor i Sandviken täcks hela Gävle/Dala-området samt hela vägen upp till Sundsvall och Östersund.
Audiovisuella leveranser i världsklass kräver ständig access till unik spetskompetens. Med större organisation och täckning från norr till söder kan Informationsteknik nu erbjuda våra medarbetare uppdrag över hela året och löpande tilldela expertis till de orter och projekt som behöver aktuellt stöd.

”Det betyder en stor trygghet för båda parter, de här nyckelkompetenserna kan fortsatt vidareutveckla sin nischade kunskap och vi kan erbjuda den till alla våra kunder. Att både attrahera och kunna behålla personal med spetskompetens är en förutsättning för vår fortsatta framgång”, poängterar Magnus Krabbe, Försäljningschef på Informationsteknik.

”Som större spelare kan vi ta oss an allt större projekt för större företag, men även mer omfattande och långsiktiga uppdrag inom offentlig sektor för stat, kommun och landsting. Från och med nu stärker vi vår position för leverans inom programmering, installation, service och support där våra kunder får personlig service oavsett var de sitter”, avslutar Patrik Camp.

Vill du veta mer om förvärvet?

Kontakta vår VD Patrik
Ring +46 708-52 95 19 eller mejla

Vill du läsa fler nyheter?

17 MARCH, 2022

Nya medarbetare

Nu stärker vi upp vårt team ytterligare med rekryteringar inom HR och försäljning.

07 JANUARY, 2022

Nytt år nya möjligheter

2021 var ytterligare ett år med pandemi, vilket på olika sätt har påverkat oss som leverantör av tekniska lösningar för möten...

22 SEPTEMBER, 2021

Nu ansluter vi oss till GPA!

Informationsteknik är nu en del av den globala organisationen GPA

Följ oss

Få de senaste nyheterna och inspiration för möten och mötesplatser.