hero
17 MAJ, 2024

Almedalsveckan väljer Informationsteknik för att utveckla sitt nya programverktyg

Region Gotland som står som värd för Almedalsveckan har upphandlat Informationsteknik för att utveckla sitt programverktyg för alla evenemang som genomförs under veckan.

Verktyget kommer att hantera ansökningar om medverkan i Almedalsveckans officiella program och blir ett centralt verktyg för arbetsgruppen under arbetet med att hantera och godkänna organisationer och företags evenemang.

Systemet kommer även att innehålla integrationer till kringsystem och betalningslösningar. Under Almedalsveckan 2023 genomfördes 2103 evenemang med 1207 arrangörer.

- Det är ett mycket prestigefullt uppdrag att få arbeta med Almedalsveckan och vi ser mycket fram emot att ta fram en ny och modern lösning för att effektivisera arbetet med alla arrangörer samt för Almedalsveckans arbetsgrupp säger Michael Westerberg, Affärsområdeschef Mjukvara på Informationsteknik.

Arbetet med den nya plattformen har påbörjats och den kommer att vara i drift till Almedalsveckan 2025.

- Vi ser framemot att få ett nytt och modernt gränssnitt, som förenklar för våra arrangörer när de skickar in ansökningar om evenemang till det som är Almedalsveckan, nämligen det officiella program, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare Almedalsveckan.

Fotograf: Tommy Söderlund / Region Gotland

Om Almedalsveckan
Almedalsveckan startade 1968 och är en av världens största demokratiska mötesplatser för samhällsfrågor och är en återkommande händelse varje år sedan dess. Region Gotland är värd för Almedalsveckan och huvudarrangörer för veckan är de lokala partierna som under mandatperioden finns representerade i Sveriges riksdag.

Riksdagspartiernas tal i Almedalen utgör kärnan i Almedalsveckan, men de evenemang som organisationer/personer bidrar med under veckan utgör den största delen av det officiella programmet.

Om Informationsteknik Scandinavia AB
Informationsteknik erbjuder innovativa och skräddarsydda lösningar till möten, event och mötesplatser. Vi är en rikstäckande organisation med kapacitet att leverera i både Sverige och internationellt. Informationsteknik har i 35 år erbjudit flertalet av Sveriges största företag och organisationer AV- och mötesteknik från idé till genomförande av både stora och små projekt. För mer information och kontakt, besök informationsteknik.se

Kontaktuppgifter

Informationsteknik Scandinavia AB
Michael Westerberg
0733-404088
michael.westerberg@informationsteknik.se

Region Gotland
Mia Stuhre
0498 26 90 85
mia.stuhre@gotland.se