hero
04 JUNI, 2023

Grand Hôtel utvecklar sina eventlokaler i samarbete med Informationsteknik.

Under våren har Grand Hôtel utvecklat och uppdaterat sina eventlokaler med ny modern AV-teknik.

I hotellets kanske mest spektakulära lokal, ”Spegelsalen” som stoltserar med så väl höga speglar, takkronor och målningar har infrastrukturen för ljud-, ljus -och videoutrustning moderniserats, och erbjuder nu en smidig och lättskött teknikupplevelse. Som kronan på verket har en 5 x 3 meter högupplöst LED skärm installerats. Allt genomfört med fokus på att bibehålla och inkorporera den vackra och unika miljön med modern event- och mötesteknik.

I lokalen ”Stockholm” har en ny 10 x 3 meter LED-skärm monterats. Storleken erbjuder en så väl praktisk och flexibel visningsyta, som en spektakulär fond till alla typer av möten och event. Lokalen är sedan tidigare utrustad med integrerad kamera- och sändningsteknik för professionell och effektiv studiofunktion. Lokalen, som tidigare kunnat uppfattas som relativt anonym, har de senaste åren fått ett rejält uppsving med hög beläggning.

I samband med uppgraderingarna för de två större lokalerna, har Informationsteknik även projekterat och installerat ny mötesteknik i Bolinderska Palatset. Lokalerna som innefattar upp till nio olika salonger i vacker sekelskiftesstil, uppdelat på två våningsplan, erbjuder flexibla sammanslagningar av de olika rummen. Bolinderska Palatset lämpar sig utmärkt för ett flertal scenarier av möten och tillställningar.

För oss på Informationsteknik är det både utmanande och tillfredställande att arbeta med en kund som både levererar och har kunder som förväntar sig en femstjärnig upplevelse.
”Jag tycker vi lyckats bra med att behålla historien och samtidigt möjliggjort att Grand Hôtel kan uppfylla de senaste kraven på mötes- och eventteknik” säger Richard Lindroth på Informationsteknik

Grand Hôtel erbjuder idag en uppskattad och unik blandning av historia, vackra miljöer och professionell teknik.