hero
13 JANUARI, 2020

Informationsteknik förvärvar Visuell Design

Informationsteknik förvärvar Visuell Design – ”De bästa i branschen ska jobba med oss”

En av Sveriges ledande leverantörer av anpassade paketlösningar inom ljud-, ljus- och bildteknik, Informationsteknik, förvärvar Visuell Design, specialiserade inom programmering, installation, service & support.


”Affären ligger helt i linje med den resa vi gör nu för att gå i bräschen och bli branschens thought leader. Vi vill att de bästa i branschen ska jobba med oss. Detta innebär att vi nu blir över 60 kompetenta specialister som kan operera både på hemmaplan och globalt”, berättar Patrik Camp, Vd på Informationsteknik.

Just den globala faktorn är en styrka hos Informationsteknik. ”De ingår i PSNI, en global branschorganisation som finns i 44 länder. För även om vi har vår bas i Sandviken så har vi flera pågående internationella uppdrag. Dessutom är Informationsteknik väldigt erfarna, otroligt kompetenta och har ordning och reda”. Tillgången till deras kompetens gör att vi också kan resursoptimera i vårt eget närområde på ett helt annat sätt än tidigare” förklarar Lars Hammarlund Vd på Visuell Design.

För båda företagen kommer samgåendet innebära många fördelar. Den geografiska täckningen har redan innefattat södra Sverige med kontor i Malmö och via Stockholmskontoret har man säkrat hela Mälardalen. Nu med kontor i Sandviken täcks hela Gävle/Dala-området samt hela vägen upp till Sundsvall och Östersund.
Audiovisuella leveranser i världsklass kräver ständig access till unik spetskompetens. Med större organisation och täckning från norr till söder kan Informationsteknik nu erbjuda våra medarbetare uppdrag över hela året och löpande tilldela expertis till de orter och projekt som behöver aktuellt stöd.

”Det betyder en stor trygghet för båda parter, de här nyckelkompetenserna kan fortsatt vidareutveckla sin nischade kunskap och vi kan erbjuda den till alla våra kunder. Att både attrahera och kunna behålla personal med spetskompetens är en förutsättning för vår fortsatta framgång”, poängterar Magnus Krabbe, Försäljningschef på Informationsteknik.

”Som större spelare kan vi ta oss an allt större projekt för större företag, men även mer omfattande och långsiktiga uppdrag inom offentlig sektor för stat, kommun och landsting. Från och med nu stärker vi vår position för leverans inom programmering, installation, service och support där våra kunder får personlig service oavsett var de sitter”, avslutar Patrik Camp.

Vill du veta mer om förvärvet?

Kontakta vår VD Patrik
Ring +46 708-52 95 19 eller mejla

Vill du läsa fler nyheter?

04 JUNI, 2024

Informationsteknik storsatsar i Göteborg

Informationsteknik storsatsar nu i Göteborg och flyttar in i nya lokaler där både systeminstallations- och eventavdelningen kommer sitta. Förutom nya kontorslokaler in...

17 MAJ, 2024

Almedalsveckan väljer Informationsteknik för att utveckla sitt nya programverktyg

Region Gotland som står som värd för Almedalsveckan har upphandlat Informationsteknik för att utveckla sitt programverktyg för alla evenemang som genomförs under veckan.

18 MARS, 2024

Ett samtal om framtidens arbetsplats tillsammans med EY och Microsoft.

Informationsteknik bjuder in till ett spännande samtal med EY och Microsoft om framtidens arbetsplats på Jacy'z Hotel & Resort. Hur behåller vi kompetens samtidigt som...

Följ oss

Få de senaste nyheterna och inspiration för möten och mötesplatser.