07 MARS, 2024

Richard Lindroth antar en ny roll på Informationsteknik, Director of Business Development

I sin tidigare roll som Affärsområdeschef för event har Richard samlat på sig viktiga verktyg för att utveckla Informationstekniks erbjudanden och tjänster.

Informationsteknik är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska helhetslösningar. Bolaget arbetar med allt från systeminstallationer till PRO/AV IT integrationer, event och support. Installationsleveranserna sträcker sig från utbildningsmiljöer, till det enskilda kontoret, hotellanläggningen och idrottsarenan. Eventavdelningen har under åren levererat teknik och projektering till stora evenemang som Sveriges Ordförandeskap i EU och Almedalsveckan. Informationstekniks supportavdelning erbjuder driftavtal med löpande support, felsökningar och åtgärder över hela landet. Sedan hösten 2023 ägs även den digitala eventplattformen Jirango av Informationsteknik. I Jirango kan man skapa egna registreringsformulär och digitala lösningar för både fysiska och digitala evenemang.

I sin nya roll som Director of Business Development ska Richard driva affärsstrategier som utvecklar företagets långsiktiga samarbeten och fördjupar kundrelationer.

- Målet är att Informationsteknik ska fortsätta vara en nära och långsiktig partner i allt som rör tekniska lösningar. Visionen är att vidareutveckla företagets position som ledande inom branschen och säkerställa att våra erbjudanden är i framkant samt levererar unika kundupplevelser med hög kvalitet. Genom att välja Informationsteknik som partner har kunder tillgång till ett unikt och innovativt erbjudande. Allt samlat under ett tak. Idag har vi kunder som endast nyttjar ett affärsområde, men vi ser att ett bredare samarbete skulle vara till stor fördel för många befintliga och potentiella kunder berättar Richard.

Rollen som Director of Business Development är en ny roll på Informationsteknik och är en funktion som tillkommit i takt med bolagets utveckling. Rollen grundar sig i ett ökat kundvärde, att välja Informationsteknik som teknikpartner innefattar mer än ett projekt. Engagemanget tar inte slut för att projektet är över, det finns mer kompetens och kunskap att hämta.

- Vi har sett behovet av den här rollen. I synnerhet för att tydliggöra för våra kunder vilken bredd vi kan erbjuda. Systeminstallation, event och support, allt under samma tak. Richard delar ledningens vision om hur vi bör verka på marknaden, därför var han en utmärkt kandidat för rollen berättar Patrik Camp, VD på Informationsteknik.

- För mig är detta en spännande utmaning. I min nya roll är fokus att vidareutveckla våra starka kundrelationer samt utveckla en tydlig försäljningsstrategi. Huvudmålet är att lyssna på kundbehov samt anpassa erbjudanden och strategier efter marknadens önskemål och tekniktrender. Vi vill fortsätta uppfattas som en kompetent och innovativ teknikpartner. Jag ser fram emot att leda det här arbetet avslutar Richard.