hero
07 MARS, 2024

Victor Eklund blir ny Affärsområdeschef för event på Informationsteknik

Med sin långa erfarenhet från branschen, framåtanda och goda kännedom av bolaget förväntas Victor bli en stark drivkraft för att vidareutveckla och stärka Informationstekniks närvaro i eventbranschen.

I år har Informationsteknik varit verksamma i 35 år, bolaget grundades 1989 och var till en början experter på tolkutrustning för event. Under åren har bolaget vuxit och grenat ut sig i olika affärsområden med fokus på tekniska helhetslösningar för möten och evenemang.

Victor började sin resa i AV-branschen lite senare än 1989, närmare bestämt 2009. När hans dåvarande chef på SF Bio skulle byta jobb tog han med sig Victor. Rollen som biografmaskinist på SF byttes ut till rollen som AV-tekniker på Informationsteknik. Sommaren 2009 levererade Informationsteknik tekniken till Sveriges ordförandeskap i EU. Victor fick vara med och rigga kameror, högtalare, projektorer och tolkutrustning, något som han minns tillbaka på med glädje.

Under sin karriär på Informationsteknik har Victor haft flera olika roller. Allt från AV-tekniker, till produktionsledare, säljare och projektledare. Nu antar han en ny utmaning, Affärsområdeschef för event.

-  När jag fick erbjudandet om att bli Affärsområdeschef blev jag väldigt glad och smickrad men också nervös över ansvaret. Jag tror att alla vill göra ett bra jobb, inte minst jag. Det kommer kräva en del av mig som person och jag hoppas att jag skall kunna överträffa förväntningarna. Som tur är har jag en massa fantastiska kollegor och det gör jobbet betydligt enklare berättar Victor.

Intresset för eventbranschen har växt med åren, charmen med att jobba i branschen ligger enligt Victor i omväxlingen och utmaningarna. Ingen dag är den andra lik. Det uppstår hela tiden något nytt i mötet med människor. I eventbranschen måste man alltid vara på tå och kunna lösa oförutsägbara problem. Hantera ny teknik, olika kunder och nya platser. Oavsett projekt är målet är alltid detsamma, att leverera den bästa helhetslösningen som hjälper kunden att uppnå sin vision. Med det kommer mycket press och ansvar något som Victor menar utvecklar en som mest.

Victor Eklund

Förra året fick Victor uppleva Sveriges ordförandeskap i EU igen, denna gång i rollen som projektledare. Projektet innehöll ett år av projektering följt av sex månaders arbete med cirka 150 möten över hela landet. Ett omfattande och utmanande projekt som han är oerhört stolt över.

- Jag är väldigt tacksam att vår VD Patrik Camp, gav mig förtroendet att leda det arbetet. Det var ett helt otroligt team som låg bakom det och jag är väldigt stolt över vad vi lyckades åstadkomma. Efter projektet gick jag på sex månaders föräldraledighet. Det var en skön kontrast.

I sin nya roll som Affärsområdeschef ser Victor mest fram emot att forma verksamheten tillsammans med sina kollegor och följa utvecklingen hos både sig själv och andra.

- När jag var nyexaminerad trodde jag aldrig att jag skulle jobba på ett och samma företag i mer än 10 år. Nu har jag varit på Informationsteknik i 15 år. Det kanske kommer bli en guldklocka ändå. Vi får se avslutar Victor.