hero

Innovativ kontorsoas med musik och kreativitet i fokus

03 MARS, 2024

Informationsteknik fick uppdraget att leverera och installera teknik i Sonys nya kontorslokaler. Projektet omfattade nio mötesrum, varav fyra dedikerade lyssningsrum, en stor matsal med scen för liveframträdanden och möjlighet att hålla större möten. Samt informationsskärmar och högtalarsystem.

VAD

Installation

NÄR

Februari 2024

VEM

Sony

FAKTA

Mötesteknik, högtalarsystem och Digital Signage

Systeminstallation med fokus på ljud
Utsikten över Stockholm är slående när man kliver in på Sonys nya kontor i Katarinahuset vid Slussen. Från matsalen blickar man ut över Gamla Stan och Djurgården, man kan till och med se karusellerna vid Gröna Lund. Kontoret är inget vanligt kontor utan en kreativ yta där musiken står i fokus, därför var ljudet en viktig faktor i det här projektet.

Informationsteknik fick uppdraget att leverera och installera ny teknik i Sonys kontorslokaler. Projektet omfattade nio mötesrum, varav fyra dedikerade lyssningsrum, en stor matsal med scen för liveframträdanden och möjlighet att hålla större möten samt informationsskärmar och givetvis högtalarsystem. Lyssningsrummen är uppbyggda likt musikstudios där man lagt extra omsorg vid akustiken, vilket inte hör till vanligheterna i en kontorsmiljö. Stänger du dörren blir det alldeles knäpptyst. Och bakom dörrarna spelas den senaste musiken från våra favoritartister och band.

I alla mötesrum har det installerats Poly videobars för att kunna hålla både hybrid- och videomöten. Tillsammans med kunden valde vi att installera premiumhögtalare från Genelec.  

På informationsskärmarna används vårt helt nya Signage system, Signy. Signy är en Signage lösning som bygger på ett drag and drop gränssnitt. I systemet kan man enkelt skapa eget content, spellistor och byta ut innehållet som visas på skärmarna i realtid.