hero

Jacy’z - Två kilometer kabel. 550 högtalare. Och 3 discokulor.

06 MARS, 2023

Informationsteknik fick uppdraget att fylla hotellet med ljud och bild i världsklass.

Jacy’z Hotel & Resort är Göteborgs nya, kopparglänsande landmärke i Öster. En gnistrande bärnstensjuvel som med sitt kaxiga, nätmönstrade yttre sprider ett trendigt skimmer över Gårdas omgivande takåsar. Här möts gästerna av en bubblande citydestination fylld av smaker, dofter, upplevelser och möten. 

 

Att fylla hotellet med ljud, utan att det syns.

Informationsteknik fick uppdraget att leverera ljud och bild för hela hotellet. Barer, gym, sviter, restauranger, spa, hissar och hotellkorridorer. Allt skulle fyllas med högkvalitativt, fylligt ljud, värdigt hotellets höga ambitionsnivå.

- ESS Group har mycket samlad kunskap om ljud och design och har fantastisk fingerspetskänsla för detaljerna som skapar spännande hotellmiljöer för gästerna, fortsätter Karl Arnell som ansvarade för upphandlingen som säljare för Informationsteknik.

- Vårt mål var att uppfylla deras vision och guida i allt från produktval, tekniska lösningar och styrsystem. Vi ville få helheten att fungera och skapa bästa möjliga lösning både för gästerna och kunden.

Christoffer Laudon på ESS Group ger sin syn på det:

- Det var en av anledningarna till att vi valde Informationsteknik. De utmanade oss och kom med bra inspel redan från start. Vi upplevde att de hade en äkta passion för ljud och bild! Tillsammans kunde vi skapa en tekniskt avancerad lösning, med fantastiskt ljud och bild, som blev enkel och effektiv för våra medarbetare att styra och hantera.

Bra upplevelser för gästerna, enkelhet för medarbetarna

En viktig del i arbetet var att skapa smidiga lösningar för hotellets medarbetare. Oavsett var i hotellet de arbetar. Ett exempel är konferensavdelningen där Informationsteknik installerade ett helt automatiserat bokningssystem som innebär att varje möte eller konferens skapas direkt i systemet. Med hjälp av rörelsedetektorer i dörren sätts sedan all teknik i mötesrummet i gång automatiskt när gästen stiger in genom dörren.

 För vår konferensanläggning innebär det att vi kan hantera många fler gäster. Dessutom minskar risken för teknikkrångel och försenade möten. Gästen klickar bara i gång rummets ClickShare, så är det klart. Det är smidigt och ger ett modernt intryck.

Rätt lösning för varje zon och rum

Ett stort hotell som Jacy’z har många olika utrymmen som ska ljudsättas och inredas. Joakim Leissner som ansvarade för systemdesignen berättar mer:

- Vi behövde titta på byggnadens alla zoner och ritningar för att se vad som var möjligt att göra. Vi föreslog produkter, zon för zon, och tog fram rumstyper som utrustades med samma tekniska lösning.

VAD

Installation

NÄR

November 2022

VEM

ESS Group / Jacy’z Hotel & Resort

FAKTA

Tid: mars 2021-november 2022 Omfattning: * Högtalare i samtliga våningsplan samt två garageplan * Högtalare i fem barer * Högtalare till festlokalen Gabys * 13 konferensrum med möjlighet för videomöten * Fyra stora projektorrum med möjlighet för videomöten * Högtalare till lobby och samtliga lounger * Högtalare till gym, två poolområden, spaavdelning och bastu * Högtalare till samtliga hisshallar, WC, korridorer och hissar * Styrsystem för ljud och bild, inklusive digitala möten * 3 discokulor

”Wow, vilket lyft för mitt arbete - man får så mycket tid till att vara där för gästen och kan skräddarsy upplevelsen mycket bättre”.

Konferensvärdinna Jacy´z Hotel & Resort