hero

SEB Studio

24 MAJ, 2021

SEB byggde tv-studior tillsammans med Informationsteknik när andra drog i handbromsen

När pandemin slog till våren 2020 satsade SEB på inte mindre än två egna tv-studior för att möta informationsbehovet hos både sina kunder och medarbetare. Men framtiden för studiorna var allt annat än självklar.

Vi kan nog säga att SEB gasade sig ur vad som hade kunnat bli en informationskris i spåren av coronakrisen. Och det var en helt ny väg som SEB slog in på. Inte heller visste de då var eller när den skulle sluta. Det gjorde ingen. Men vi tar det från början. För det här är exempel på hur ett modigt projekt blir till en succé.

Det är april 2020 och pandemin har tagit ett grepp om både Sverige och resten av världen. SEB har fått ställa in över 300 event och deras eventchef Carina Persson inser att banken som så kallad samhällsviktig funktion snabbt måste hitta en ytterligare form för kommunikation för sina kunder.Det fungerar inte att bara ställa in och skala ner när informationsbehovet är som störst. 

Med en budget på plats kontaktade Carina Persson Informationsteknik som sedan tidigare är ramavtalsleverantör för all mötesteknik i SEB:s fastigheter. Carina Persson tog sedan hjälp av Marcus Boij på Informationsteknik för att ta fram en teknisk specifikation på studiolösningen.

En stor fördel i projektet var att Informationsteknik både arbetar med fast installation av mötesteknik och lösningar till tillfälliga möten, och hade erfarenhet av att arbeta med SEB inom båda dessa områden. Målet var att studion skulle vara tillräckligt avancerad för att göra sändningar i hög kvalitet men att den även skulle kunna användas av anställda på SEB utan tekniker. Lösningen som Marcus Boij föreslog inkluderade kameror, ljussättning, ljudupptagning, streaming- och inspelningsfunktion. Man gjorde också en lösning med fokus på flexibilitet och med möjligheten att bygga ut funktioner efter hand.

VAD

Installation

NÄR

Maj 2021

VEM

SEB

"Vi ville ha en leverantör som tar ett helhetsansvar för en fungerande lösning och där vi också kunde ta in extrahjälp vid behov."

Carina Persson, eventchef SEB

Vill du veta mer eller har du frågor?

Kontakta Victor Eklund
Ring: +46 8 446 63 09 eller mejla

Läs mer om installation