hero

Fritiden Hotell & Kongress

19 JANUARY, 2021

Drar besökare med teknik i framkant

En gång hjärtat i svenskarnas semesterinspiration. Fritiden är ett stycke svensk historia som har antagit formen av ett påkostat hotell- och konferensbygge med teknik i toppklass.

Chansen är stor att du tittar på namnet Fritiden och undrar hur det har uppkommit. Du är nog inte ensam. Och namnet har en fantastisk historia. Det började 1936 men här en snabbspolning till slutet av 2014.
Badhuset är så eftersatt att kommunen har byggt ett nytt, och kvar står det gamla bygget mer eller mindre som en huvudvärk. I kraftigt behov av renovering. Kommunen utlyser då en så kallad markanvisningstävling om den bästa idén för att ta Fritidsbadet till framtiden, en tävling som vanns av den lokala entreprenören PMJ Fastigheter med vd:n Martin Jönsson i spetsen. Hans idé var att byggnaden även fortsättningsvis skulle vara offentlig genom att skapa ett hotell. Martin Jönsson berättar:

– Jag såg möjligheter där kommunen nog mest såg fuktskadad betong. Fritidsbadet hade mycket fina materialval, väggar i mosaik, många teak-partier som inte går att få tag på idag och flera andra fantastiska materialval.

Det gamla badhuset blev konferens, kongress och restaurang, medan hotellet byggdes nytt efter att en intilliggande 80-talsbyggnad revs. Detaljer i badhuset, som det gamla hopptornet, läktaren, den gamla klockan, mosaiken och inte minst den tidstypiska entrén bevarades och gjordes i ordning minutiöst.

Martin Jönsson bestämde sig för att använda de bästa tekniska lösningarna. Inte bara för bild, ljud och ljus, men även värme och vatten. Allt sammankopplat i ett övergripande styrsystem. Och när hela idén om kongress växte fram så insåg Martin Jönsson behovet av expertis på området.

– Det går ju inte att handla den här typen av produkter av någon utan att ha koll själv. Det kan både bli dyrt och dåligt i slutändan, säger Martin.

Det blev en omfattande upphandling som Informationsteknik vann.

WHAT

Installation

WHEN

January 2021

WHO

Fritiden Hotell & Kongress

FACTS

Lockar med teknik i framkant

"På grund av corona kom de in lite sent i projektet men levererade på utsatt tid. Det var varit ett jättefint samarbete hela vägen och de har varit både lyhörda och måna om funktionen och de har uppfyllt den ganska tuffa och detaljerade upphandlingen."

Martin Jönsson, VD Fritiden Hotell & Kongress

Vill du veta mer eller har du frågor om projektet?

Kontakta Jonas Örtqvist
Ring: +46 40 614 26 66 eller mejla

Läs mer om mötesteknik och installation