hero

Sandvik Coromant Renningen

01 JANUARI, 0001

Sandvik Coromant knyter ihop världens expertkompetens


Tänk dig att kunna dra nytta av expertis och specialiserad utrustning för tung industri, oavsett var i världen maskinerna står. Eller var du finns. Det har Informationsteknik varit med om att lö
sa åt Sandvik Coromant.

I lilla svenska Sandviken ligger huvudkontoret för en av stadens största arbetsgivare, Sandvik Coromant, som är en del av ett av affärsområdena inom Sandvik AB. Med världsledande teknik för att arbeta i metall är företaget numera representerat i 150 länder där flera av Sandvik Coromants cirka 60 anläggningar och Sandvik Coromant center har utrustning som är mycket specialiserad. Detta ville företaget dra nytta av och låta centren komplettera varandra, både internt mot företaget och externt mot kunder, vilket visade sig vara en lyckträff utöver det vanliga.

Vägen framåt i den här riktningen är vad Sandvik Coromant kallar DLM, Digital Live Machining, fortsättningsvis DLM, vilket innebär att en operatör vid en maskin kan demonstrera för personer på en helt annan plats vad som händer och hur hen jobbar.

Lösningen bygger på att det i varje DLM-maskin sitter en mikrofon samt två kameror som kan manövreras via ett användargränssnitt som Informationsteknik har tillhandahållit. Alla manöverpaneler bygger på enheter från Crestron och ser exakt likadana ut vid alla maskiner. Om en operatör kommer till ett annat Sandvik Coromant center så möts hen av exakt samma vy, vilket gör hela tillvägagångssättet välbekant. Operatören kan sedan se till att parten eller parterna ska få tillgång och se eller följa bearbetningen vid maskinen.

VAD

Installation

NÄR

April 2021

VEM

Sandvik Coromant

FAKTA

Digital Live Machining

De har alltid varit en bra partner i dialoger, i problemlösning och installation. De är också snabba med att svara. Jag måste lägga till att jag uppskattar när någon öppnar en dialog med oss kring ett problem, identifierar problemet och erbjuder den bästa lösningen. Högsta betyg.

Krisztian Szabo, utbildnings- och centerchef i Centraleuropa Sandvik Coromant

Vill du veta mer eller har du frågor?

Kontakta Lars Hammarlund
Ring: +46 26 24 99 92 eller mejla

Läs mer om installation