hero

Funny's Äventyr

16 JUNE, 2021

Innovativ sagokarusell med teknik som inte syns

Vad händer med kreativiteten när du sätter några av Sveriges största barnkulturpersonligheter i ett rum tillsammans med teknikkonsulter för att skapa ett unikt sagopalats för barn? Den blomstrar, visar det sig.

Bakom rodret står ingen mindre än Staffan Götestam som var en av grundarna av  Junibacken. Men istället för att göra om succén och etablera något liknande i Malmö ville han skapa något nytt.

– Junibacken är så starkt förknippat med Astrid Lindgren och hennes historier. Funnys äventyr har istället resulterat i det bästa av vad vi har av den nordiska barnlitteraturen i övrigt.

Informationsteknik kom in i processen i ett ganska tidigt skede, våren 2019, efter att Staffan fick en varm rekommendation av medgrundaren Julius Malmström som är ett stort teaternamn – inte minst i Skåneregionen.

Vid det tillfället fanns både en långt gången tanke om Funnys äventyr och en detaljerad modell som scenografen Tor Svae hade tagit fram. Den modellen var i princip det som gällde som ritning under projektet, vilket för Informationsteknik var ett lite annorlunda sätt att jobba på.

Staffan Götestam minns första mötet:

– Jag presenterade idén om Sagokarusellen för en som måste betraktas som en Oppfinnar-Jocke, ett snille som heter Peter Colméus på Informationsteknik. Vi förklarade hur vi ville att karusellen skulle fungera. Han sa att han hade en idé, jobbade vidare och presenterade en lösning som var fullständigt briljant.

WHAT

Installation

WHEN

June 2021

WHO

Funny's Äventyr

FACTS

Teknik som inte syns

"Det här har ingen gjort förut – vi har drivit ett nyskapande och innovativt arbete tillsammans med Informationsteknik, och de är mycket proffsiga och förstod precis vilka behov vi hade och levererade det vi behövde."

Staffan Götestam, grundare Junibacken och Funny's Äventyr

Vill du veta mer eller har du frågor?

Kontakta Peter Colmeus
Ring: +46 8 446 63 23 eller mejla

Läs mer om mötesteknik och installation