Adel Hardani

Ålder: 58 år
Roll: Supporttekniker
Anställd på Informationsteknik sedan 2011

"Som att jobba på min farsas företag!"

 

Från Iran till Sverige
Året var 1990, kriget mellan Iran och Irak hade precis tagit slut. Adel var 25 år gammal och påbörjade sin resa mot sin syster i Sverige. Det var inte lätt, allra först fick han ta sig till Dubai. I Dubai var situationen inte lättare och då Gulfkriget höll på att bryta ut. Med lite tur lyckades han komma med ett flyg till Stockholm. Väl i Sverige bodde Adel på många olika platser, bland annat Härnösand och Borås. I Borås fick han som 27-åring börja på gymnasiet då utbildningen inom elektroteknik inte fanns på Komvux. Efter utbildningen valde Adel att flytta till Stockholm. Han köpte sig en flashig Ford Escort och trivdes bra i huvudstaden. Runt hörnet väntade nya äventyr, Adel hade en morbror som bodde i Japan. Med löfte om jobb bestämde han sig för att åka dit. Han sålde sin Ford och pengarna gick till en flygbiljett. Efter fem månader i Japan hade Adel mött många nya vänner och testat på en hel del jobb, bland annat som chaufför och barista. 

Trots att han gärna hade stannat, så hade visumet gått ut och Adel var tvungen att återvända till Sverige. Med sig i bagaget hade han en CD-spelare och Queen´s nyaste skiva, Made in Heaven. Hemma i Sverige fick Adel jobb som tekniker på LGP Telecom, som senare gick ihop med Allgon. Han bytte roll inom företaget blev arbetsledare och fick många spännande uppdrag. Företaget blev senare uppköpta av ett stort amerikanskt bolag. Produktionen flyttade till Kina och Estland. Adel fick åka dit för att lära upp sina nya kollegor.  

Tre månader i Estland blev sex år, han njöt av livet i Tallinn. I Estland träffade Adel kärleken och fick sitt första barn. Då bestämde han sig för att flytta hem till Sverige med sin familj. Efter några år stängde amerikanerna ner verksamheten i Sverige och Adel blev arbetsbefriad. Han spenderade tid med sin fru och son, men längtade efter att börja jobba igen. Han började jobba som konsult på Ocatapharma, programmerade och underhöll maskinerna, men det kändes inte rätt. Han skrev in sig på Arbetsförmedlingen, och arbetscoach efter arbetscoach ringde upp.  

En dag ringde telefonen igen, men den här gången var det ingen coach från Arbetsförmedlingen, det var Patrik Camp från Informationsteknik, vår nuvarande VD. Han hade sett Adels profil på Arbetsförmedlingen och erbjöd honom en roll i ett sommarprojekt. Sommar blev höst och Adel jobbade fortfarande kvar på Informationsteknik. Det visade sig att han var en fena på att löda kablar och kollegorna var mycket imponerade. Adel blev erbjuden en fast tjänst och tackade ja. Och sedan 2011 har han jobbat på Informationsteknik.  

Idag arbetar Adel som supporttekniker hos oss. Han är mycket uppskattad bland både kollegor och kunder. Vare sig det gäller supportärenden eller skönsång. I dagsläget jobbar Adel på Stockholms universitet och tar hand om deras hör- och lärosalar som fått uppdaterad teknik.  

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är att träffa kunder och kunna hjälpa dem. Jag lär mig nya saker varje dag, dels om mig själv men också om mitt arbete. Jag känner att jag utvecklats väldigt mycket under min tid på Informationsteknik. Dessutom har jag jättefina kollegor som alltid ställer upp!  

12 år på Informationsteknik, hur kommer det sig att du är kvar?
Jag fastnade för Patriks personlighet, han är så otroligt jordnära, han bryr sig väldigt mycket om sina anställda. Trots att han har tusen bollar i luften tar han sig alltid tiden för ett samtal. Det är som att jobba på min farsas företag! 

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Min äldsta son spelar fotboll och jag har varit aktiv i hans förening. Annars spelar jag gärna bordtennis och pillar med bilar. Laga mat är också ett stort intresse, speciellt persisk mat, riset är min specialitet.  

Vad är ditt bästa livsråd?
Var hjälpsam och snäll. Alla har inte den där människan i sitt liv. Gör det lilla extra, sträck ut en hand och ställ upp för andra.