Hampus Hansson 

Ålder: 31 år
Roll: Säljare systeminstallation
Anställd på Informationsteknik sedan 2023

Möt Hampus Hansson

En av våra skojfriska göteborgare med känsla för detaljer som inte lämnar något åt slumpen. En rutinmänniska som har svårt att sitta still. Hampus började jobba på Informationsteknik i augusti i år. Förutom att han är relativt ny hos oss är han också en av våra yngsta säljare på systeminstallation med sina unga 31 år.

Hampus första arbetsvecka råkade, lyckligtvis, sammanfalla med årets Kick-off och där gjorde han en storstilad entré. Med sin öppna och inbjudande personlighet charmade han oss alla. Enligt honom själv har han inte alltid varit så, utan extrovert är något som han blivit med åren. Hampus är född och uppvuxen strax utanför Göteborg, i Mölndal. Efter gymnasiet flyttade han som många andra unga göteborgare till Norge. Där arbetade han i en guldbutik som butiksansvarig, så undrar du något om guld sitter troligtvis Hampus på svaren. Efter sin sväng i Norge, mellanlandade han hemma i Göteborg innan nästa äventyr skulle dra igång. Som tonåring hade han nämligen thaiboxats. Hampus bestämde sig för att åka till Thailand för att utvecklas och satsa på sin träning. Sagt och gjort började han googla och hittade ett gym i norra Thailand som drevs av en svensk. Han hörde av sig till gymägaren, packade sina väskor och begav sig till Landvetter.  

Tidiga mornar och sena kvällar spenderades på gymmet i det lilla samhället San Kamphaeng. På gymmet växte sig relationerna till de andra starka, en tillfällig familj och en gemenskap som är svår att beskriva. Många har han kontakt med än idag. Under sin tid i Thailand fick han lära sig mycket om respekt, tradition och kultur då en stor del av thaiboxning handlar om just det. Han insåg också att man inte behöver så mycket för att leva ett fullt liv, en insikt som format honom. Efter tio månader av hård träning på gymmet åkte han hem till Sverige. Kroppen hade tagit stryk och nästintill gått sönder men sinnet var fullt av intryck och lärdomar.  

I Sverige stannade han inte länge. En vän från gymmet i Thailand som var från Australien tyckte att Hampus skulle komma dit och hälsa på. Väskorna packades igen. Tiden i Australien var spännande och han ville stanna längre. För att förlänga vistelsen i Australien tog han ett jobb på en olivfarm, där ansade han träd och plockade oliver. Bland de australiensiska olivträden träffade han sin nuvarande sambo som av en händelse råkade vara från Småland. Tillsammans reste de runt Asien i fyra månader och hann besöka hela 13 länder innan det var dags att åka hem till Sverige igen. Ett flyttlass gick sedan till Värnamo där de stannade i 3,5 år. I Värnamo jobbade Hampus bland annat som säljledare på Stadium. Yrket som säljare är något som Hampus dragits till då han gillar att jobba med människor och skapa kontakt. För honom handlar jobbet som säljare om relationer. Kunderna blir som kompisar och man skapar ett särskilt band.  

Hampus och hans sambo flyttade sedan från Värnamo till Göteborg och han började jobba på Exertis följt av Yamaha. Det var där hans intresse för ljud utvecklades. Frågar man Hampus om han är ljudnörd kommer han säga nej, men ju mer han får prata om ljud ju mer förstår man. Att. Han. Är. En. Riktig. Ljudnörd.

Hampus sökte nya utmaningar och en chans att utvecklas, hans driv och nyfikenhet ledde honom till oss. Vår försäljningschef i Göteborg Anki, hade hört talas om honom genom en gemensam bekant. Första intervjun bokades in och efter två intervjuer blev han anställd hos oss. För några veckor sedan avslutade Hampus sin första affär helt på egen hand. En affär som han drivit från första kontakt till avslutat sälj. Lika högtidligt som nyårsklockan ekade ljudet från säljklockan genom kontoret i Göteborg. En milstolpe för Hampus och för oss, en symbol för det förtroende han byggt upp med kunden. En vanlig arbetsvecka går Hampus på kundmöten, ägnar sig åt research och skriver offerter. Kontinuerligt går han även utbildningar för att lära sig ännu mer om den senaste tekniken i AV-branschen.

Hur är dina kollegor på Informationsteknik?
Alla är otroligt varma och välkomnade, man känner aldrig att man är i vägen eller att man tar upp någons tid. Redan på första intervjun med Anki kände jag ett starkt förtroende för henne.  

Varför är Informationsteknik rätt arbetsplats för dig?  
Det händer väldigt mycket på Informationsteknik, vilket jag tycker är spännande. Det är ett bolag som växer. Man är mån om sin personals personliga utvecklig och ser till att de får rätt verktyg. Jag har en god relation med min chef, Anki. Hon är väldigt lyhörd och genuint intresserad av mina behov och hon hjälper alltid till.  

Vad är det roligaste med din roll?
Relationerna med både kunder och kollegor. Man blir som en kompis till kunden. För mig är det viktigt att kunden känner sig trygg, då vet jag att jag har gjort mitt jobb rätt.