hero
04 MARS, 2022

Nu är den här: Marty McFly-tekniken som dramatiskt ökar ROI på tekniken i era konferensrum.

Men först; kommer du ihåg förr i tiden?

Du vet, när man kunde gå till radio- och TV-butiken och reparera sin elektronik? Eller köpa reservdelar till stereon? När butikspersonalen visste att AC/DC betydde något annat än Australien, Angus och ”ay mate”!

Kommer du ihåg den tiden?

För när man pratar om den idag känns det nästan som om man pratar om sent artonhundratal. ”Reparera elektronik? Yeah right”. Man får nästan lite radioamatörs-vibbar.

Fastän det inte är mer än kanske 20-25 år sedan som nästan alla gjorde det.

Det var inte heller särskilt länge sedan man kunde byta RAM-minne på sin Macbook. Helt utan en ”customer sucess manager”. Byta luftfilter på bilen. Byta batteri på sin Iphone. Skruva loss bakstycket på TV:n utan att riskera en stämning från försäkringsbolaget.

Den tiden.

Så.

Ta nu ett steg in i nutiden.

Idag ska det vara lätt. Enkelt. Smidigt. Plug & play. Installera med ett knappklick.

Och missförstå oss inte, utvecklingen har varit svindlande de senaste tio åren. Inte minst inom vårt område. Och även om vi raljerar lite här så älskar vi förstås tekniken och alla möjligheter den medför.

Problemet är bara att vi blivit lite bekväma.

Vi har liksom ändrat syn på tekniken och hur vi interagerar med den. Inte sällan påhejade av tillverkarna som lyckats med konststycket att både göra systemen enklare att använda och svårare att hantera. Svårare att uppdatera, justera och reparera. Och inte minst svårare att koppla ihop med andra system.

I många fall har det blivit så komplext (och i många fall omöjligt) att byta ut komponenter att det är både billigare och snabbare att köpa nytt.

Resultatet?

Varje år slängs i runda tal 50 000 000 000 kilo elektronik i världen. 50 miljoner ton.

Möt Marty McFly-tekniken

Tänk om vi kunde åka tillbaka i tiden. Du vet, hoppa in i vår Delorean, knappra in 1993 på displayen, kicka gaspedalen i botten. Landa rakt in i en Nirvana-konsert. Inse att vi hamnat fel (men ändå så rätt). Styra kosan mot nittiotalets radioaffär.

Väl framme hämtar vi tillbaka den syn på teknik vi hade då.

Sen stänger vi måsvingedörrarna med en smäll. Och flaxar tillbaka till nutiden.

Back to the…present.

Precis som övrig teknik har tekniken för våra videokonferenser gått från öppna till stängda system. Så trots att systemen i våra mötesrum ofta har mycket bättre ljud- och bildkvalitet än Zoom, Meet och Teams (med webbkamera), är det många som blir tvungna att kasta ut dem.

Varför?

De funkar inte med Zoom. Eller Teams. Eller Meet.

Så bara för att man byter plattform, eller har börjat använda flera, behöver man kasta ut grymma system.


Ta nu ett steg in i framtiden - hållbarhet och återbruk av teknik.
En av de bästa sakerna som hänt sedan sneakers och rostat bröd är att det sen en kort tid tillbaka finns mjukvara som gör att du kan använda den hårdvara som varit låst till en viss plattform på fler plattformar. Det förvandlar alltså ditt nuvarande stängda system till en öppen plattform.

Mjukvaran kallas för Zynergi Sky och är den första i sitt slag.

Det gör att du inte behöver byta hela hårdvaran när du byter plattform från Microsoft till Zoom eller Google till Microsoft. Eller använder alla samtidigt. Det gör att du kan återanvända videolösningar. Återbruka teknik. Bidra till att minska det
50 000 000 000 kilo stora teknikberget som vi tillsammans bygger varje år.

Och det tror vi är framtiden. För det måste det vara.

Så prata med någon som kan tekniken för videokonferenser och som har helhetssynen. Det kan vara det bästa budgetbeslutet du tar under 2022. Med rätt tekniker kan du beskriva vilken utrustning ni har och vilka system den behöver prata med, så får ni en hållbar, kompetent lösning som består av både nytt, gammalt och justerat. På köpet slipper du webbkamera-kvalitet och burkigt ljud.

Mot framtiden - framåt!