hero
11 JANUARI, 2021

Årskrönika

”I början av 2020 såg allt så lovande ut, vi förvärvade Visuell Design i Sandviken och orderböckerna var fyllda och året skulle bli ”all-time-high”

Nu blev det inte så, i början av mars slog avbokningarna till och vi var tvungna att anpassa oss för den nya verkligheten med Covid-19. April och maj var deppiga månader där vi fick kämpa med neddragningar och omstruktureringar på vår event- och hyresavdelning. Vi lyckades ställa om till digitala event och konferenser genom att bygga ett par studios samt genom vår gemensamma satsning på en digital plattform tillsammans med Inadra.

Installationsavdelningen har fortsatt att växa genom hela 2020, projekten har varit större och mer komplexa än någonsin. Domstolsverket med ca 30 rättssalar, Kungl. Vetenskapsakademien med fem stora LED-skärmar och ett avancerat AV över IP system, Hotell Villa, Petter Stordalens prestigeprojekt i Köpenhamn, med fem stora LED-skärmar och en high-end ljudanläggning är bara några av de fantastiska projekt som vi haft förmånen att få leverera under 2020.

Året avslutades med ett förvärv av Mindspace Group AB i Umeå och Luleå, ett företag som matchar mycket bra med vår installationsavdelning. Mindspace Group består av sju medarbetare, alla med stor erfarenhet av videokonferens- och AV-installation. Tillsammans är vi nu 60 medarbetare som geografiskt täcker Malmö, Stockholm, Sandviken, Umeå och Luleå.

När vi blickar in i 2021 så är det med förhoppning om att fortsätta växa och genomföra ett starkt år.
Event- och uthyrningsavdelningen trummar på med digitala event, och förhoppningsvis kommer ett vaccin att ge möjlighet till fysiska möten under året.
Installationsavdelningen har fullt upp med nya stora projekt, Stockholms universitet med 200 lärosalar, Uppsala nya Stadshus med drygt 200 mötesrum samt en rad konferensanläggningar åt Choice hotell är några exempel.

Vi riktar en ödmjuk tacksamhet till alla våra kunder som gett oss förtroendet under året som gått och för de nya beställningar och projekt som ska levereras under 2021.

Vår ambition att ha den högsta kompetensen i vår bransch samt att vara den största renodlade aktören för avancerade AV-lösningar är starkare än någonsin.

Kanske blir 2021 ett mer normalt år än det som gått, men förmågan att anpassa och ställa om snabbt är nog fortfarande lika viktig.

Magnus Krabbe Affärsområdeschef på Informationsteknik

Fler nyheter

07 JUNI, 2022

Nu lanserar vi vår e-handel!

Informationstekniks nya webbshop är lanserad!

29 MAJ, 2022

Vi är ny leverantör till Kammarkollegiet

Nu är vi en av sju leverantörer till Kammarkollegiets statliga ramavtal gällande AV och distansmöten.

06 MAJ, 2022

Vi är på plats under Almedalsveckan 3-7 juli

Teknik- och sändningslösningar i Almedalen.